Recept

Teplý salát z bílých fazolí s roketou a pršutem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 52793

Ingredience

2 kávová lžička Bazalka
2 ks Chilli paprička
500 g Fazole bílé
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
100 g Prosciutto sušené
100 g Roketa
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 521 kcal
Kilojoule 2 179kJ
23% Sacharidy 82 g
13% Tuky 10 g
12% Sodík 245 mg
55% Bílkoviny 31 g

Teplý salát z bílých fazolí s roketou a pršutem postup přípravy receptu:

1

Den předem namočíme do teplé vody velké bílé fazole a necháme je namočené přes noc. Druhý den fazole slijeme, vsypeme do hrnce se 2 litry studené vody a uvedeme do varu, který udržujeme 1 hodinu. Když fazole změknou, slijeme je a 2 sběračky vývaru uschováme.

2

Oloupaný česnek a červené chilli papričky nadrobno nasekáme, umeleme pepř a plátky prosciutta nakrájíme na proužky.

3

Ve větším kastrole na rozehřátém olivovém oleji restujeme česnek s chilli papričkami. Když začne česnek zlátnout, přidáme prosciutto a ještě při střední teplotě 2 minuty mícháme. Nakonec přidáme uvařené fazole a podle potřeby trochu fazolového vývaru a necháme asi 3 minuty dobře prohřát.

4

Hotovou směs osolíme, okořeníme pepřem a přidáme bazalkové lístky s roketou.

5

Lehce vše promícháme, rozdělíme na talíře a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept