Recept

Teplý salát z těstovinových mušliček

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 52797
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

1 ks Avokádo
1 polévková lžíce Bazalka
4 ks Cibulka jarní
150 g Fazolové lusky zelené
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
1 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika zelená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
125 g Rajčata
2 kávová lžička Sůl
175 g Těstoviny Conchiglie
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 582 kcal
Kilojoule 2 436kJ
22% Sacharidy 79 g
35% Tuky 26 g
42% Sodík 837 mg
25% Bílkoviny 14 g

Teplý salát z těstovinových mušliček postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme dresink. Metličkou dobře ušleháme olivový olej s bílým vinným octem, medem a dijonskou hořčicí.

2

Mladé fazolové lusky zbavené stopek a špiček překrájíme na poloviny, podle návodu na obalu uvaříme těstovinové mušle. Když začínají měknout, přidáme k nim zelené fazolky a vaříme ještě 2 minuty. Uvařené těstoviny s fazolkami pak slijeme a dáme okapat.

3

Mezitím na kolečka nakrájíme jarní cibulky, zelenou papriku zbavenou stopky a semen nadrobno nasekáme, podélně rozpůlíme cherry rajčata a velké oloupané avokádo zbavíme pecky a nakrájíme na kousky.

4

Okapané těstoviny s fazolkami vsypeme do mísy, přidáme cibulky, zelenou papriku a cherry rajčata, avokádo, sůl a mletý pepř. Salátovou směs zalijeme dresinkem a dobře promícháme.

5

Hotový salát rozdělíme na talíře a servírujeme ho ozdobený bazalkovými lístky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept