Jednoduchý recept

Vepřové plátky na víně s rokfórem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 52800

Ingredience

30 ml Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
100 ml Smetana 12% (konzumní)
80 g Sýr Rokfór
8 g Sůl
300 g Vepřová kýta
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 756 kcal
Kilojoule 3 163kJ
2% Sacharidy 6 g
74% Tuky 56 g
118% Sodík 2 g
69% Bílkoviny 39 g

Vepřové plátky na víně s rokfórem postup přípravy receptu:

1

Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky masa a smažíme po obou stranách dozlatova. Maso zalijeme vínem a dusíme zvolna asi 40 minut. Maso vyjmeme, nakrájíme na kostky, do pánve k vínu přilijeme smetanu, přidáme rozdrobený sýr a povaříme, až se sýr rozpustí a omáčka zhoustne.

2

Maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept