Králík na čerstvém zázvoru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík na čerstvém zázvoru
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 52805 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
130 g | Celer bulvový |
120 g | Cibule |
2,5 kg | Králičí maso |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
130 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
130 g | Petržel kořen |
40 g | Sádlo škvařené |
150 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
2,3 l | Vývar drůbeží |
120 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 156,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Králičí maso, Paprika mletá sladká, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík na čerstvém zázvoru postup přípravy receptu:
1 | Očištěného králíka bez hlavy naporcujeme, opláchneme a osušíme. Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev, petržel a celer očistíme a nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme na klínky. |
2 | Porce králíka prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V kastrolu na sádle zpěníme cibuli, přidáme mrkev, petržel a celer, porce králíka a osmažíme dozlatova. Směs posypeme paprikou, přidáme zázvor, promícháme, přelijeme částí vývaru, aby byly porce králíka z poloviny ponořené, a pod poklicí dusíme zhruba 50 minut. Během pečení vývar postupně přiléváme. Porce králíka podáváme přelité vydušenou šťávou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je rýže.