Recept

Králík na čerstvém zázvoru

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 52805
Kategorie: Maso

Ingredience

130 g Celer bulvový
120 g Cibule
2,5 kg Králičí maso
50 g Mouka pšeničná hladká
130 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
130 g Petržel kořen
40 g Sádlo škvařené
150 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
2,3 l Vývar drůbeží
120 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 763 kcal
Kilojoule 3 192kJ
3% Sacharidy 11 g
40% Tuky 30 g
52% Sodík 1 g
100% Bílkoviny 56 g

Králík na čerstvém zázvoru postup přípravy receptu:

1

Očištěného králíka bez hlavy naporcujeme, opláchneme a osušíme. Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev, petržel a celer očistíme a nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme na klínky.

2

Porce králíka prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V kastrolu na sádle zpěníme cibuli, přidáme mrkev, petržel a celer, porce králíka a osmažíme dozlatova. Směs posypeme paprikou, přidáme zázvor, promícháme, přelijeme částí vývaru, aby byly porce králíka z poloviny ponořené, a pod poklicí dusíme zhruba 50 minut. Během pečení vývar postupně přiléváme. Porce králíka podáváme přelité vydušenou šťávou.

Poznámka

Vhodnou přílohou je rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept