Recept

Zapékaná treska se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 52807
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
3 ks Cibule
1 ks Limetka
1 špetka Majoránka
20 g Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
150 ml Protlak rajčatový
200 g Slanina vepřová
300 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
1 kg Treska aljašská

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 411 kcal
Kilojoule 1 720kJ
4% Sacharidy 15 g
30% Tuky 22 g
22% Sodík 437 mg
65% Bílkoviny 37 g

Zapékaná treska se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Filety z tresky opláchneme, pokrájíme na kostičky a dáme do zapékací mísy. Vymačkáme limetku a šťávou zalijeme rybí maso. Cibuli pokrájíme na kostičky a přidáme k rybě. Do mísy ještě prolisujeme česnek a vše důkladně promícháme.

2

Nakonec do mísy přidáme pokrájenou slaninu, nasekanou pažitku, majoránku, sůl a pepř. Důkladně promícháme a vše zalijeme směsí protlaku a smetany. Již nemícháme, zakryjeme a dáme do trouby péct na jednu hodinu při teplotě 180°C.

Poznámka

Pokud máme čerstvé houby, můžeme je do pokrmu přidat také.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept