Jednoduchý recept

Sterilizované cibulky s kapií

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 52808
Kategorie: Džemy, zavařeniny

Ingredience

5 g Bobkový list
900 g Cibule
2 kávová lžička Hořčičné semínko
4 ks Kapie
Nálev
200 g Cukr krupice
750 ml Ocet kvasný lihový
80 g Sůl
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 139 kcal
Kilojoule 583kJ
8% Sacharidy 29 g
1% Tuky 1 g
156% Sodík 3 g
2% Bílkoviny 1 g

Sterilizované cibulky s kapií postup přípravy receptu:

1

Nejdříve uvaříme nálev: Do hrnce s vodou přilijeme ocet, přisypeme sůl, cukr. Vše dobře promícháme a přivedeme k varu. Potom ještě povaříme 7 minut. Cibulky o velikosti 4 cm oloupeme a necháme vcelku. Kapie nakrájíme na tenké pásky.

2

Na dno každé skleníčky rozdělíme hořčičná semínka a bobkový list. Potom střídavě skládáme vrstvu cibulky, na ně pásky kapie. Skládání opakujeme až do ukončení surovin. Naplněné skleničky zalijeme teplým nálevem. Skleníčky zavíčkujeme a v zavařovacím hrnci, při 80 stupňové teplotě sterilizujeme 20 minut.

3

Následovně skleníčky vybereme z hrnce, necháme vychladnout. Uskladníme na studené místo.

Poznámka

Takto naložené cibulky jsou vhodné ke grilovanému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept