Recept

Králičí stehna na tmavém pivu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 52811

Ingredience

2 ks Bobkový list
250 g Cibule
40 g Cukr krupice
3 polévková lžíce Hořčice plnotučná
1,4 kg Králičí maso
50 g Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
130 g Slanina vepřová
50 g Sádlo vepřové škvařené
1 kávová lžička Sůl
0,5 polévková lžíce Tymián čerstvý
1,8 l Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

72% Kalorie 1,429 kcal
Kilojoule 5 977kJ
10% Sacharidy 36 g
77% Tuky 57 g
101% Sodík 2 g
147% Bílkoviny 83 g

Králičí stehna na tmavém pivu postup přípravy receptu:

1

Očištěné maso opláchneme, osušíme, posypeme solí, pepřem a obalíme v mouce. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek rozdrtíme, tymián nasekáme.

2

Cibuli se slaninou osmažíme na sádle, přidáme bobkový list, tymián a králičí stehna. Smažíme z obou stran dozlatova. Na závěr přidáme česnek a chvíli smažíme. Maso vyjmeme a do výpeku vmícháme hořčici, cukr a zarestujeme. Do směsi vmícháme pivo a za občasného míchání vaříme na mírném plameni, až omáčka zhoustne. Do omáčky vrátíme maso a přilijeme část vývaru. Pod poklicí dusíme zhruba 45 minut. Během dušení přiléváme po částech vývar a maso obracíme. Je-li třeba, omáčku před podáváním osolíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept