Tuňákové plátky s parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňákové plátky s parmezánem
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 52812 |
Ingredience
15 g | Ocet vinný |
25 ml | Olej olivový extra panenský |
10 g | Pažitka |
1 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
6 g | Sůl |
30 g | Sýr Parmezán |
300 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 67,2mg |
Draslík | 441,1mg |
Vláknina | 845,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Pažitka, Sůl, Sýr Parmezán, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňákové plátky s parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Tuňákové filety bez kůže vložíme na půl hodiny do mrazáku, aby se lépe krájely. Tuňáka nakrájíme na velmi tenké plátky, které rozložíme na talíře. Osolíme a opepříme. Parmezán nastrouháme najemno, pažitku s petrželkou posekáme nadrobno. Smícháme olej s octem a pokapeme plátky tuňáka, posypeme strouhaným sýrem, pažitkou, petrželkou a podáváme. |