Jednoduchý recept

Sterilizované zelné listy plněné křenem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 52813

Ingredience

1 kg Křen
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
1 kg Zelí hlávkové bílé
Nálev
300 g Cukr krupice
7 dl Ocet kvasný lihový
30 g Pepř černý celý
2 polévková lžíce Sůl
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 203 kcal
Kilojoule 851kJ
13% Sacharidy 46 g
1% Tuky 0 g
27% Sodík 547 mg
7% Bílkoviny 4 g

Sterilizované zelné listy plněné křenem postup přípravy receptu:

1

Křen dobře očistíme, oloupeme a jemně nastrouháme. Hlávku bílého zelí očistíme od poškozených listů. Zdravé listy povaříme v hrnci s osolenou vodou, přibližně 3-4 minut. Měkké, ale ne rozvařené listy nakrájíme na 10 cm široké pásky.

2

Na každý pásek dáme 1-2 lžíce nastrouhaného křenu a zabalíme do rolky. Rolky naskládáme do připravených skleniček a zalijeme teplým nálevem. Zavíčkujeme je a v zavařovacím hrnci při 90stupňové teplotě sterilizujeme 30 minut.

3

Příprava nálevu: Do hrnce vlijeme vodu, přilijeme ocet, přidáme cukr, sůl, pepř. Vše dobře promícháme, přivedeme k varu. Povaříme ještě 5 minut a stáhneme ze sporáku.

4

Nakonec sklenice vybereme z hrnce. Necháme vychladnout a uskladníme na chladné místo.

Poznámka

Takto připravené plněné zelné listy podáváme jako samotný předkrm s pečivem. Zvlášť jsou vhodnou přílohou ke klobáskám, uzenému masu a ovaru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept