Jednoduchý recept

Pečený králík s játry

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 52817
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
120 g Cibule
1 ks Hřebíček
180 g Játra králičí
800 g Králičí maso
40 g Mouka pšeničná hladká
2 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
40 g Sádlo vepřové škvařené
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 864 kcal
Kilojoule 3 615kJ
4% Sacharidy 14 g
53% Tuky 40 g
63% Sodík 1 g
100% Bílkoviny 56 g

Pečený králík s játry postup přípravy receptu:

1

Očištěná králičí stehna opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno. Králičí játra nakrájíme na kousky.

2

V pekáči na sádle osmažíme cibuli se slaninou, vložíme maso a osmažíme dozlatova. Poté maso podlijeme vývarem, přidáme bobkový list, hřebíček a tymián. Maso vložíme do trouby předehřáté na 160°C a pečeme. Během pečení maso přeléváme výpekem a obracíme.

3

Po 45 minutách pekáč vyjmeme z trouby, ke králíku přidáme králičí játra a na sporáku na mírném ohni vaříme zhruba 5 minut. Nakonec vyjmeme spolu s masem a játry i koření a omáčku zredukujeme na polovinu. Maso a játra vrátíme do omáčky a necháme prohřát.

Poznámka

Jako přílohu volíme restované brambory nebo rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept