Blesková pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Blesková pomazánka
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 52818 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
100 g | Omáčka tatarská |
80 g | Paprika červená |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Šunkový salám |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
100 g | Tvarůžky olomoucké malé |
2 ks | Vejce slepičí |
300 g | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 157,7mg |
Draslík | 90,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika červená, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka tatarská, Pepř černý mletý, Šunkový salám, Sýr Eidam cihla 40%, Tvarůžky olomoucké malé, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Blesková pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme na tvrdo 8 minut, ihned zchladíme studenou vodou a oloupeme. Vejce a salám nakrájíme najemno, tvarůžky a sýr nastrouháme. V míse vše promícháme s tatarskou omáčkou, opepříme a necháme 15 minut v chladnu uležet. Použijeme na plátky veky, ozdobíme proužkem červené papriky. |