Recept

Jehněčí koleno na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 52819

Ingredience

250 g Cibule
1,8 kg Jehněčí koleno
1,5 kávová lžička Sůl
5 stroužek Česnek
Na omáčku
3 ks Bobkový list
120 g Celer bulvový
120 g Mrkev kořen
60 g Máslo čerstvé
10 ks Pepř černý celý
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
120 g Petržel kořen
60 g Protlak rajčatový
0,5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl
700 ml Víno červené
3 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

108% Kalorie 2,136 kcal
Kilojoule 8 938kJ
8% Sacharidy 28 g
119% Tuky 89 g
156% Sodík 3 g
173% Bílkoviny 97 g

Jehněčí koleno na víně postup přípravy receptu:

1

Jehněčí kolena očistíme, opláchneme a osušíme. Česnek rozpůlíme, cibuli nakrájíme nahrubo, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Rozmarýn nahrubo nasekáme.

2

Do kolen uděláme ostrým nožem zářezy a prošpikujeme je česnekem. Kolena osolíme. Na másle zpěníme cibuli, přidáme koření a kolena a zprudka osmažíme dozlatova. Poté vmícháme rozmarýn a protlak, zalijeme vínem a vaříme na středním plameni, až víno zredukujeme na polovinu. K masu přilijeme vývar, přidáme sůl a pepř. Vše promícháme a pod poklicí vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme zhruba 100 minut. Během pečení maso přeléváme výpekem.

3

Pečená kolena vyjmeme z pekáče a držíme na teple. Na sporáku zredukujeme vypečenou omáčku do zhoustnutí. Poté do omáčky vložíme zeleninu a povaříme na mírném plameni asi 6 minut. Před podáváním vrátíme kolena do omáčky a necháme prohřát.

Poznámka

Jako přílohu podáváme šťouchané brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept