Salátová zálivka s hořčicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salátová zálivka s hořčicí
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52825 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
10 g | Hořčice Dijonská |
15 ml | Ocet vinný červený |
40 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 322,5mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 4,9mg |
Vláknina | 79,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 8,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný červený, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salátová zálivka s hořčicí postup přípravy receptu:
1 | Do misky nalijeme olej, červený ocet, přidáme pikantní hořčici, sůl a mletý pepř. Metličkou dobře rozšleháme, aby se ocet s olejem dobře spojily. Zálivku připravujeme krátce před podáváním, když necháme zálivku stát delší dobu, oddělí se olej od octa a musíme znovu rozšlehat. |
2 | Tuto zálivku používáme na veškeré zeleninové a masové saláty. |