Šípková marmeláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šípková marmeláda
Šípková marmeláda
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 52828 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
20 g | Cukr vanilka |
800 g | Cukr želírovací |
2 kg | Šípky čerstvé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 154g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Cukr želírovací mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Šípky čerstvé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Šípková marmeláda postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a dobře omyté šípky dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme až do změknutí, přibližně 20 minut. Měkké šípky propasírujeme přes sítko, odpad vyhodíme. |
2 | Šťávu vrátíme zpátky do hrnce, přisypeme cukr a na mírném ohni povaříme do zahoustnutí směsi. Ještě horkou marmeládou naplníme skleníčky, které ihned zavíčkujeme. V zavařovacím hrnci při 80 stupňové teplotě sterilizujeme 15 minut. |
3 | Nakonec skleničky s marmeládou necháme vychladnout a uskladníme na studeném místě. |