Opavský šurimajzl - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opavský šurimajzl
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 5283 |
Ingredience
1 ks | Cibule |
300 g | Fazole bílé |
250 g | Krupky trhané |
20 g | Sádlo vepřové škvařené |
1 polévková lžíce | Sůl |
10 dkg | Vepřové škvarky |
1500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazole bílé, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupky trhané, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Opavský šurimajzl postup přípravy receptu:
1 | Fazole necháme přes noc nabobtnat, propláchneme a pak je uvaříme. |
2 | Zvlášť uvaříme propláchnuté krupky. Smícháme, osolíme a přidáme na sádle osmaženou cibuli a ohřáté škvarky. |
Poznámka
Podáváme s kysaným zelím nebo s hlávkovým salátem. Musíme počítat s časem na bobtnání fazolí.