Džem z jahod a citronové šťávy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Džem z jahod a citronové šťávy
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 52831 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
200 ml | Citronová šťáva |
2 kg | Cukr krupice |
2 kg | Jahody zahradní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 217g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 334,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 126,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jahody zahradní mají zadané všechny známé hodnoty.
Džem z jahod a citronové šťávy postup přípravy receptu:
1 | Z jahod otrháme stopky a dáme do větší mísy. Přelijeme citronovou šťávou a prisypeme cukr. Necháme do druhého dne odležet v lednici. Poté celou směs dáme ho hrnce a přivedeme k varu. Mezitím si dáme vychladit do ledničky talířek. Když se směs začne vařit, prudce jí vaříme 5 minut. Poté vyndáme vychlazený talířek z ledničky a nalijeme na něj trochu směsi. Dáme na 5 minut do ledničky a pak zkusíme, jestli je džem už ztuhlý, pokud ne, vaříme jej další 3 minuty a proces zopakujeme. Nakonec džem nalijeme do sklenic a uzavřeme. |
Poznámka
Pěnu, která vznikla vařením, průběžně odstraňujeme.