Celerový salát s marinádou a ovčím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerový salát s marinádou a ovčím sýrem
Celerový salát s marinádou a ovčím sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 52837 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
8 ks | Pečivo pšeničné běžné máslové |
Marináda | |
---|---|
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
0,5 dl | Ocet kvasný lihový |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 dl | Voda pitná |
Voda na vaření | |
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
0,5 dl | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Salát | |
500 g | Celer bulvový |
2 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
3 špetka | Sůl |
150 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 628,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Voda pitná, Cukr krupice, Sůl, Voda pitná, Celer bulvový, Pažitka, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pečivo pšeničné běžné máslové, Ocet kvasný lihový, Olej olivový extra panenský, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerový salát s marinádou a ovčím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme marinádu: Do misky dáme 1 dl vody, ve které rozpustíme 2 lžíce cukru, přilijeme 0,5 dl octa a přimícháme 3 lžíce oleje. |
2 | Z omytého celeru odkrojíme 1/4, kterou si odložíme stranou. V hrnci si přivedeme k varu litr vody s 0,5 dl octa, 0,5 lžíci cukru a 0,5 lžičkou soli. Neoloupaný celer (3/4) vložíme do vroucí vody a vaříme ho asi 15-20 minut. |
3 | Uvařený celer oloupeme, nakrájíme na hranolky silné asi 1 cm, dlouhé 3 cm. Dáme je do mísy. Syrovou 1/4 celeru oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme k vařenému celeru. Šalotky očistíme, rozpůlíme, nakrájíme na tenké plátky a dáme do mísy. Omytou pažitku drobně pokrájíme. Sýr nakrájíme na malé kostičky a s pažitkou ho přidáme k celeru. |
4 | Salát opepříme, osolíme podle chuti, přilijeme marinádu a dáme na 20-30 minut do chladničky odležet. Celerový salát podáváme samostatně nebo s čerstvým pečivem. |
Výborný salát