Jednoduchý recept

Broskvový džem s medem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 52842

Ingredience

2 kg Broskve
20 g Cukr vanilka
40 g Gelfix Extra
600 g Med včelí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 335 kcal
Kilojoule 1 403kJ
24% Sacharidy 88 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 3 mg
4% Bílkoviny 3 g

Broskvový džem s medem postup přípravy receptu:

1

Omyté broskve rozkrojíme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky. Větší polovinu broskví vložíme do hrnce a za stálého míchání na silném ohni rychle přivedeme k varu. Potom ještě vaříme, aby se vypařila třetina šťávy. Vaříme asi 30 minut.

2

Do hrnce přimícháme zbylé broskve, půlku medu a vanilkový cukr. Pokračujeme ve vaření 5 minut. Následovně vmícháme zbylý med, želírovací přípravek a opěr stálým mícháním vaříme dalších 5 minut. Hrnec stáhneme z ohně.

3

Hotovým a ještě horkým džemem naplníme teplé skleničky, které ihned uzavřeme. Skleníčky obrátíme víčky dolů. Potom převrátíme, necháme vychladnout a uložíme na studené místo.

Poznámka

Džem je vhodný na pečení dortu, cukrovího a podobně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept