Broskvový džem s medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskvový džem s medem
Broskvový džem s medem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 52842 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 514,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 815,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,9mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Gelfix Extra nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Broskvový džem s medem postup přípravy receptu:
1 | Omyté broskve rozkrojíme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky. Větší polovinu broskví vložíme do hrnce a za stálého míchání na silném ohni rychle přivedeme k varu. Potom ještě vaříme, aby se vypařila třetina šťávy. Vaříme asi 30 minut. |
2 | Do hrnce přimícháme zbylé broskve, půlku medu a vanilkový cukr. Pokračujeme ve vaření 5 minut. Následovně vmícháme zbylý med, želírovací přípravek a opěr stálým mícháním vaříme dalších 5 minut. Hrnec stáhneme z ohně. |
3 | Hotovým a ještě horkým džemem naplníme teplé skleničky, které ihned uzavřeme. Skleníčky obrátíme víčky dolů. Potom převrátíme, necháme vychladnout a uložíme na studené místo. |
Poznámka
Džem je vhodný na pečení dortu, cukrovího a podobně.