Dušený králík s liškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený králík s liškami
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 85 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52843 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Králičí maso |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
40 g | Sádlo vepřové škvařené |
160 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na omáčku | |
---|---|
2 ks | Bobkový list |
180 g | Cibule |
700 ml | Hovězí vývar základní |
25 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Nové koření celé |
4 ks | Pepř černý celý |
30 g | Protlak rajčatový |
Na houby | |
250 g | Lišky čerstvé |
30 g | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 156,2mg |
Draslík | 924,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 31,4mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Králičí maso, Slanina vepřová, Sůl, Bobkový list, Cibule, Hovězí vývar základní, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Protlak rajčatový, Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený králík s liškami postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na klínky, petrželovou nať nasekáme najemno, očištěné a oprané lišky rozpůlíme. Králičí stehna očistíme, opláchneme a osušíme. Poté maso prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. |
2 | Na sádle z obou stran opečeme králičí stehna dozlatova, přeložíme na mísu a držíme na teple. Do výpeku dáme cibuli a osmažíme ji dojata, vmícháme koření, protlak a zarestujeme. Poté zašleháme vývar, vrátíme do omáčky stehna a pod poklicí na mírném plameni dusíme zhruba 60 minut. Měkké maso vyjmeme do čistého kastrolu a držíme na teple. Omáčku na sporáku necháme zredukovat o třetinu. |
3 | V mezičase na másle podusíme lišky, během dušení osolíme a opepříme. K houbám přecedíme omáčku a asi 3 minuty povaříme. Omáčku odstavíme a zašleháme do ní po částech máslo. |
4 | Králičí stehna podáváme přelitá omáčkou s houbami a posypaná petrželovou natí. |