Recept

Pečený kapr se smetanovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 52845
Kategorie: Maso

Ingredience

850 g Kapr obecný
90 g Máslo čerstvé
50 g Mouka pšeničná hladká
2 ks Paprika červená
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Sůl
Na omáčku
140 g Cibule
40 g Máslo čerstvé
0,5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 649 kcal
Kilojoule 2 716kJ
5% Sacharidy 17 g
61% Tuky 46 g
20% Sodík 398 mg
73% Bílkoviny 41 g

Pečený kapr se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Filety z kapra opláchneme, osušíme, nakrájíme na porce a nasolíme. Papriky rozpůlíme a zbavíme semen. Cibuli nakrájíme nadrobno. V misce promícháme moukou se sladkou paprikou a ve směsi obalíme porce kapra.

2

Kapra z obou stran osmažíme na másle a rybu i s výpekem přeložíme do pekáče. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C zhruba 6 minut.

3

V mezičase v rendlíku zpěníme cibuli, zasypeme paprikou, promícháme a zašleháme smetanu. Na mírném plameni povaříme 3 minuty a přecedíme do čistého rendlíku.

4

V mezičase na suché pánvi opečeme papriky, přeložíme na plech a pečeme při 180 °C zhruba 8 minut.

5

Rybu podáváme s paprikou a smetanovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept