Jednoduchý recept

Kuře smažené ve sněhovém těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 52848
Kategorie: Maso

Ingredience

1500 g Kuře
5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
250 g Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,184 kcal
Kilojoule 4 953kJ
1% Sacharidy 2 g
134% Tuky 101 g
31% Sodík 615 mg
113% Bílkoviny 63 g

Kuře smažené ve sněhovém těstíčku postup přípravy receptu:

1

Velké vykuchané omyté kuře osušíme, samostatně oddělíme celou zadní část za stehny a zbytek rozpůlíme a zbavíme kůže a konců křídel. Ostrým nožem maso nařízneme a pak ho seškrabováním oddělujeme od kosti. Obnaženou kost vždy opatrně vykroutíme nebo odřízneme. Takto se odstraňují jen větší kosti, jako je stehenní, prsní, klíční a hřbetní. Drobnější kosti neodstraňujeme. Kosti a kůži použijeme na vývar.

2

Vykostěné maso nakrájíme tak, aby vzniklo 5 přibližně stejných porcí, které dobře naklepeme a osolíme.

3

Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, osolíme ho, přidáme žloutky a mouku a vařečkou vše lehce promícháme na hustě tekoucí těstíčko.

4

Připravené řízky v těstíčku namáčíme a smažíme je ve vysoké velké pánvi na rozpáleném sádle 10 minut z obou stran. Zpočátku řízky osmažíme prudce po obou stranách a když zčervenají, zvolna je dosmažíme.

Poznámka

Jako příloha jsou vhodné šťouchané nebo vařené brambory a tatarská omáčka nebo zeleninový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept