Jednoduchý recept

Kapr na sardeli

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 29 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 14 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 52849
Kategorie: Maso

Ingredience

850 g Kapr obecný
60 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká
4 ks Rajčata
Na omáčku
2 kávová lžička Citronová šťáva
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
2,5 kávová lžička Sardelová pasta
160 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 537 kcal
Kilojoule 2 245kJ
3% Sacharidy 11 g
49% Tuky 36 g
6% Sodík 110 mg
72% Bílkoviny 40 g

Kapr na sardeli postup přípravy receptu:

1

Očištěné filety z kapra naporcujeme a obalíme v mouce. Petrželovou nať nasekáme nadrobno.

2

Rybu osmažíme na másle z obou stran, celkem asi 3 minuty, poté přeložíme do pekáče. Do výpeku dáme na půl minuty restovat rozpůlená rajčata řeznou stranou dolů. Osmažená rajčata přidáme k rybě v troubě předehřáté na 180 °C a pečeme zhruba 9 minut.

3

V mezičase ve výpeku rozmícháme sardelovou pastu, citronovou šťávu a vodu. Povařit stačí jen půl minuty. Omáčku stáhneme ze sporáku a postupně do ní zašleháme kostičky vychlazeného másla.

4

Porce kapra podáváme přelité omáčkou a pečenými rajčaty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept