Jednoduchý recept

Hrušky v rumu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 52850

Ingredience

6 ml Citronová šťáva
2 kg Hrušky
4 l Voda pitná
Nálev
250 g Cukr krupice
3 dl Rum
2 ks Vanilkový lusk
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 417 kcal
Kilojoule 1 746kJ
21% Sacharidy 77 g
1% Tuky 1 g
2% Sodík 34 mg
3% Bílkoviny 2 g

Hrušky v rumu postup přípravy receptu:

1

Nejdříve uvaříme nálev: Do hrnce vlijeme vodu, přisypeme cukr, vložíme vanilkové lusky a přivedeme k varu. Potom ještě povaříme 5 minut. Nakonec vlijeme rum, zamícháme a stáhneme z ohně.

2

3

Omyté hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na měsíčky. Vložíme je na 10 minut do hrnce s vodou a citronovou šťávou. Následovně hrušky naskládáme do skleníček a zalijeme horkým nálevem. Skleníčky ihned zavíčkujeme.

4

5

Naskládáme je do zavařovacího hrnce, kde je při 85stupňové teplotě vaříme 15 minut. Nakonec skleníčky vybereme z hrnce, necháme je vychladnout a uložíme je na chladné a tmavé místo.

Poznámka

Hrušky jsou vhodnou přílohou například k dušené rýží. Použijeme je také na přípravu různých poháru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept