Kuřecí kotletky Pojarski - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 48 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí kotletky Pojarski
Celkový čas: | 48 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52851 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
800 g | Kuře |
170 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 389,9mg |
Draslík | 435,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 496,9mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 49,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuře, Muškátový oříšek, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí kotletky Pojarski postup přípravy receptu:
1 | Menší vykuchané omyté kuře osušíme, rozpůlíme a zbavíme kůže a konců křídel. Ostrým nožem maso nařízneme a pak ho seškrabováním oddělujeme od kosti. Obnaženou kost vždy opatrně vykroutíme nebo odřízneme. Takto odstraníme nejen větší kosti, jako je stehenní, prsní, klíční a hřbetní, ale maso odřežeme i ze žeber a z biskupa. Kosti, kůži a skelet použijeme na vývar. |
2 | Ostrouhanou žemli nakrájíme na plátky a zalijeme mlékem, nahrubo nasekáme vykostěné kuřecí maso a oloupanou cibuli. Nastrouháme muškátový oříšek. |
3 | Do mísy vložíme kuřecí maso se žemlí a cibulí, přidáme 50 g změklého másla, žloutky, sůl a špetku muškátového oříšku, promícháme a přeneseme na vál. Na vále přidáme ke směsi strouhanku, vše dobře prohněteme a z hotové směsi vytvarujeme 8 kotletek. Do každé vsuneme malou kuřecí kost. Kotletky velmi mírně smažíme na 120 g másla ve velké pánvi, na každé straně asi 4 minuty. |
Poznámka
Kotletky servírujeme čerstvě usmažené se šťouchanými bramborami nebo dušeným hráškem, výborné jsou i studené.