Recept

Kuřecí kotletky Pojarski

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 48 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 52851
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
800 g Kuře
170 g Máslo čerstvé
150 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 869 kcal
Kilojoule 3 636kJ
4% Sacharidy 15 g
94% Tuky 71 g
19% Sodík 374 mg
76% Bílkoviny 43 g

Kuřecí kotletky Pojarski postup přípravy receptu:

1

Menší vykuchané omyté kuře osušíme, rozpůlíme a zbavíme kůže a konců křídel. Ostrým nožem maso nařízneme a pak ho seškrabováním oddělujeme od kosti. Obnaženou kost vždy opatrně vykroutíme nebo odřízneme. Takto odstraníme nejen větší kosti, jako je stehenní, prsní, klíční a hřbetní, ale maso odřežeme i ze žeber a z biskupa. Kosti, kůži a skelet použijeme na vývar.

2

Ostrouhanou žemli nakrájíme na plátky a zalijeme mlékem, nahrubo nasekáme vykostěné kuřecí maso a oloupanou cibuli. Nastrouháme muškátový oříšek.

3

Do mísy vložíme kuřecí maso se žemlí a cibulí, přidáme 50 g změklého másla, žloutky, sůl a špetku muškátového oříšku, promícháme a přeneseme na vál. Na vále přidáme ke směsi strouhanku, vše dobře prohněteme a z hotové směsi vytvarujeme 8 kotletek. Do každé vsuneme malou kuřecí kost. Kotletky velmi mírně smažíme na 120 g másla ve velké pánvi, na každé straně asi 4 minuty.

Poznámka

Kotletky servírujeme čerstvě usmažené se šťouchanými bramborami nebo dušeným hráškem, výborné jsou i studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept