Protlak z ovoce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Protlak z ovoce
Protlak z ovoce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 52852 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 229,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrušky, Jablka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Protlak z ovoce postup přípravy receptu:
1 | Omytá jablka a hrušky oloupeme a nakrájíme na plátky. V mixéru rozmixujeme a dáme do hrnce. Přisypeme pískový a vanilkový cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. |
2 | Horkou směsi naplníme teplé skleničky, které ihned zavíčkujeme a v zavařovacím hrnci sterilizujeme při 80 stupních 20 minut. Skleničky s protlakem necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě. |
Poznámka
Protlak můžeme připravit také z jiného ovoce.