Kuřecí prsa jako kyjevský kotlet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa jako kyjevský kotlet
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52853 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
350 g | Kuřecí prsa |
60 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mléko polotučné |
25 g | Mouka pšeničná hladká |
150 g | Sádlo škvařené |
75 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 343,8mg |
Draslík | 735,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 221,5mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa jako kyjevský kotlet postup přípravy receptu:
1 | Z másla vytvarujeme dva tenké válečky, které na 10 minut vložíme do mrazničky ztuhnout. Dva kuřecí prsní řízky dobře naklepeme, rozklepneme vejce a se lžící mléka a špetkou soli ho v misce ušleháme. V dalších miskách si připravíme hladkou mouku a prosátou strouhanku na obalení. |
2 | Do pánve dáme do vyšší vrstvy rozehřát sádlo, řízky osolíme, na jedné straně je potřeme rozšlehaným vejcem a doprostřed každého klademe váleček másla. Řízky kolem másla těsně zavineme do tvaru hodně silného doutníku. |
3 | Potom je obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance a na sádle je za 12-15 minut usmažíme. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme bramborovou kaši a zeleninový salát