Recept

Kuřecí prsa jako kyjevský kotlet

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 52853

Ingredience

350 g Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Mléko polotučné
25 g Mouka pšeničná hladká
60 g Máslo čerstvé
75 g Strouhanka
150 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

65% Kalorie 1,279 kcal
Kilojoule 5 352kJ
8% Sacharidy 29 g
144% Tuky 108 g
45% Sodík 907 mg
81% Bílkoviny 45 g

Kuřecí prsa jako kyjevský kotlet postup přípravy receptu:

1

Z másla vytvarujeme dva tenké válečky, které na 10 minut vložíme do mrazničky ztuhnout. Dva kuřecí prsní řízky dobře naklepeme, rozklepneme vejce a se lžící mléka a špetkou soli ho v misce ušleháme. V dalších miskách si připravíme hladkou mouku a prosátou strouhanku na obalení.

2

Do pánve dáme do vyšší vrstvy rozehřát sádlo, řízky osolíme, na jedné straně je potřeme rozšlehaným vejcem a doprostřed každého klademe váleček másla. Řízky kolem másla těsně zavineme do tvaru hodně silného doutníku.

3

Potom je obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance a na sádle je za 12-15 minut usmažíme.

Poznámka

Jako přílohu podáváme bramborovou kaši a zeleninový salát

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept