Kuře milánské - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře milánské
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52854 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kečup |
800 g | Kuře |
100 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
80 g | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 420,3mg |
---|---|
Cholesterol | 364,0mg |
Draslík | 438,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 8,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kuře milánské postup přípravy receptu:
1 | Menší vykuchané omyté kuře osušíme, rozčtvrtíme, zbavíme kůže, konců křídel a vykostíme. Ostrým nožem maso nařízneme a pak ho seškrabováním oddělujeme od kosti. Obnaženou kost vždy opatrně vykroutíme nebo odřízneme. Takto se odstraňují jen větší kosti, jako je stehenní, prsní, klíční, hřbetní a žebra, drobnější kosti ponecháme. Odstraněné kosti a kůži použijeme na vývar. |
2 | Těsně před tepelnou úpravou kuřete si připravíme milánské nudle. V misce rozšleháme vejce, osolíme ho, přidáme 50 g rozpuštěného másla a vmícháváme tolik hrubé mouky, až vznikne řídké těsto, jako na kapání. Hotové těsto přelijeme do většího mikrotenového sáčku. V rohu vystřihneme 5mm otvor a celý obsah vymačkáme do vařící se slané vody. Vaříme 4 minuty pak nudle scedíme, propláchneme a v přikryté míse uložíme do tepla. |
3 | Vykostěné kuřecí čtvrtky naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách je na velké pánvi v horkém oleji 10-15 minut opékáme. Opečné porce přendáme na ohřáté talíře. Tuk na pánvi zalijeme 2 lžícemi horké vody, přidáme lžíci kečupu, povaříme, osolíme, vmícháme 50 g másla a pánev s hotovou šťávou odstraníme z plotny. |
4 | Ke kuřeti na talířích přidáme uvařené milánské nudle a porce servírujeme přelité šťávou. |