Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 52855
Kategorie: Maso

Ingredience

800 g Kuře
100 g Máslo čerstvé
80 g Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
400 g Špenát mražený
2 kávová lžička Sůl
8 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 957 kcal
Kilojoule 4 003kJ
1% Sacharidy 3 g
107% Tuky 80 g
35% Sodík 690 mg
98% Bílkoviny 55 g

Kuře Florentine postup přípravy receptu:

1

Předem rozmrazený špenát vymačkáme a rozdělíme na 4 díly. Dobře vykostěné kuřecí čtvrtky zbavíme kůže, naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách je na velké pánvi v horkém oleji 10-15 minut opékáme. Opečené kuře uložíme do tepla, do vypečené šťávy přidáme lžíci vody a také odložíme do tepla.

2

Na každou porci rozšleháme 2 vejce, přimícháme čtvrtinu špenátu, osolíme a ze směsi na pánvi s rozehřátým máslem připravíme omeletu. Do hotových omelet zabalíme porce opečeného kuřete a přendáme je na talíře.

3

Servírujeme přelité vypečenou šťávou.

Poznámka

Jako přílohu je možno doporučit opečené brambory

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept