Anglické kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Anglické kuře
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52857 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Arašídy |
2 ks | Citrony |
750 g | Kuřecí prsa |
100 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Olej slunečnicový |
200 ml | Omáčka bešamelová |
200 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 335,1mg |
Draslík | 832,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 56,3mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,8mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej slunečnicový, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Omáčka bešamelová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Anglické kuře postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa bez kůže nakrájíme na 8 plátků, do bešamelové omáčky vmícháme žloutky, oloupané citrony nakrájíme na tenké plátky a nadrtíme pražené arašídy. |
2 | Prsní řízečky naklepeme, osolíme a namočíme je v bešamelu se žloutky a obalíme v prosáté strouhance. Obalené řízky pak osmažíme ve velké pánvi na rozehřátém oleji a másle. Smažíme jen na mírném ohni celkem 10 minut, nejprve 4 minuty z každé strany jen v oleji, potom do oleje přidáme máslo a řízky ve směsi dosmažíme. |
3 | Porce řízků poklademe plátky citronu a servírujeme je posypané nadrcenými arašídy. |