Recept

Kuřecí šašlik podle Jaromíra Trejbala

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 52859
Kategorie: Maso

Ingredience

150 g Anglická slanina
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
6 ks Cibule
950 g Kuře
130 g Olej rostlinný
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 990 kcal
Kilojoule 4 142kJ
4% Sacharidy 14 g
108% Tuky 81 g
34% Sodík 680 mg
89% Bílkoviny 50 g

Kuřecí šašlik podle Jaromíra Trejbala postup přípravy receptu:

1

Střední vykuchané omyté kuře osušíme, rozčtvrtíme, zbavíme kůže, konců křídel a vykostíme. Maso nakrájíme na 12 stejných dílků, trochu naklepeme a osolíme. Malé cibule oloupeme a překrájíme na půlky a anglickou slaninu nakrájíme na 12 kostek.

2

Na pánvi rozpálíme olej, osmahneme anglickou slaninu, kterou pak odložíme do tepla. Potom dozlatova opečeme kuřecí kousky (které vyjmeme z pánve a uložíme k opečené slanině) a nakonec půlky cibulek. Když začnou cibulky karamelizovat, přidáme do vypečené šťávy velkou lžíci vody a rozmícháme. Na špíz pak napichujeme střídavě kuřecí kousky, anglickou slaninu a cibuli.

3

Každý špíz přelijeme výpekem a poprášíme chilli kořením.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept