Kapr se studenou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr se studenou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52860 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
850 g | Kapr obecný |
Na lák | |
---|---|
2 ks | Bobkový list |
40 g | Cukr krupice |
6 ks | Nové koření celé |
90 ml | Ocet kvasný lihový |
8 ks | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Na omáčku | |
120 g | Houby nakládané |
1 polévková lžíce | Kerblík |
80 g | Majonéza |
1 polévková lžíce | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 140,3mg |
Draslík | 976,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Bobkový list, Cukr krupice, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná, Houby nakládané, Kerblík, Majonéza, Pažitka, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr se studenou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Filety z kapra naporcujeme, pažitku a kerblík nasekáme nadrobno. |
2 | V rendlíku přivedeme do varu vodu s cukrem, solí, octem a kořením, stáhneme plamen a na mírném plameni vaříme 10 minut. Do láku vložíme porce kapra a pod poklicí na mírném plameni z každé strany vaříme 5 minut. Rybu z láku opatrně přeložíme do mísy a pod fólií necháme v chladničce vystudit. |
3 | V mezičase připravíme omáčku. Spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena a rajčata nakrájíme na kousky. V misce promícháme scezené nakládané houby, rajčata, bylinky, sůl, pepř a majonézu. |
4 | Vychlazeného kapra podáváme s připravenou houbovou omáčkou. |