Jednoduchý recept

Broskvový kompot ve vinném nálevu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 52862

Ingredience

4 kg Broskve
3 ml Citronová šťáva
700 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
2 l Voda pitná
3 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 460 kcal
Kilojoule 1 923kJ
31% Sacharidy 111 g
1% Tuky 1 g
1% Sodík 10 mg
7% Bílkoviny 4 g

Broskvový kompot ve vinném nálevu postup přípravy receptu:

1

Nejdříve uvaříme nálev: Do hrnce vlijeme vodu, přidáme cukr krystal a vanilkový cukr. Spolu přivedeme k varu. Hrnec stáhneme ze sporáku, vlijeme víno s citronovou šťávou, vše dobře zamícháme.

2

Broskve omyjeme, oloupeme, rozpůlíme a vyndáme packy. Půlky broskev skládáme do skleníček. Zalijeme horkým nálevem a ihned je víčky uzavřeme.

3

V zavařovacím hrnci kompoty sterilizujeme při 85 stupních 20 minut. Vychladlé skleníčky uskladníme na tmavém a chladném místě.

Poznámka

Kompot použijeme jako přílohu k hlavnímu jídlu. Nejvhodnější je k dušené rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept