Broskvový kompot ve vinném nálevu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskvový kompot ve vinném nálevu
Broskvový kompot ve vinném nálevu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 52862 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
4 kg | Broskve |
3 ml | Citronová šťáva |
700 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
3 dl | Víno bílé |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 111g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 783,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,5mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Citronová šťáva, Cukr krupice, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskvový kompot ve vinném nálevu postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve uvaříme nálev: Do hrnce vlijeme vodu, přidáme cukr krystal a vanilkový cukr. Spolu přivedeme k varu. Hrnec stáhneme ze sporáku, vlijeme víno s citronovou šťávou, vše dobře zamícháme. |
2 | Broskve omyjeme, oloupeme, rozpůlíme a vyndáme packy. Půlky broskev skládáme do skleníček. Zalijeme horkým nálevem a ihned je víčky uzavřeme. |
3 | V zavařovacím hrnci kompoty sterilizujeme při 85 stupních 20 minut. Vychladlé skleníčky uskladníme na tmavém a chladném místě. |
Poznámka
Kompot použijeme jako přílohu k hlavnímu jídlu. Nejvhodnější je k dušené rýží.