Domácí griotka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí griotka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 52865 |
Kategorie: | Ovocná vína a likéry |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
1 kg | Višně |
0,5 kávová lžička | Višňová tresť |
1 l | Vodka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 70,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Višně, Vodka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Višňová tresť nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí griotka postup přípravy receptu:
1 | Višně omyjeme, vypeckujeme a vložíme do 5litrové lahve. Posypeme cukrem, zalijeme vodkou. Láhev přiklopíme a necháme čtyři týdny macerovat. Hotovou griotku dochutíme višňovou trestí. |
2 | Macerované třešně scedíme, likérem naplníme lahve, které dobře uzavřeme. |
Poznámka
V alkoholu namočené višně použijeme na ozdobu pohárů, dortů a podobně.