Pečený kapr špikovaný slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený kapr špikovaný slaninou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52868 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
850 g | Kapr obecný |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
60 g | Sádlo vepřové škvařené |
70 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 152,2mg |
Draslík | 782,5mg |
Vláknina | 905,5mg |
Vitamín A | 597,9mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kapr obecný, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený kapr špikovaný slaninou postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na hranolky, česnek prolisujeme. V misce promícháme papriku s moukou. |
2 | Filety kapra nakrájíme na porce a uděláme do každé několik zářezů, které vyplníme slaninou. Kapra osolíme, potřeme česnekem a obalíme v paprikové mouce. Rybu smažíme v tuku z každé strany asi minutu. Osmaženou rybu přeložíme do pekáče a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 7 minut. |
3 | Jako přílohu k rybě volíme např. bramborový salát. |