Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 52869
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 ks Ananas
300 ml Brandy
3 polévková lžíce Citronová šťáva
60 g Cukr krupice
750 g Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
50 g Mandle
120 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 810 kcal
Kilojoule 3 389kJ
10% Sacharidy 37 g
48% Tuky 36 g
22% Sodík 437 mg
77% Bílkoviny 44 g

Kuřecí prsa havajská postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa bez kůže a kostí omyjeme, naporcujeme, naklepeme, osolíme a poprášíme kukuřičným škrobem Maizena. Spaříme, oloupeme a nahrubo posekáme mandle, které potom na suché pánvi osmahneme dorůžova. Půlku ananasu oloupeme a ukrojíme 4 silnější plátky.

2

Na pánvi rozpustíme cukr na karamel, zalijeme suchým bílým vínem a citronovou šťávou a svaříme na hustou omáčku, ve které nahřejeme plátky ananasu. Ty pak udržujeme v teple.

3

Připravená kuřecí prsíčka vložíme na pánev s rozpáleným máslem a po každé straně je 5 minut opékáme, pak zalijeme brandy a flambujeme. Přidáme sójovou omáčku, povaříme a opečená prsíčka přendáme na ohřáté talíře, kde je přelijeme šťávou.

4

Pak je poklademe ananasovými kroužky s karamelovou omáčkou a posypeme praženými mandlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept