Taliány - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Taliány
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 52874 |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
100 g | Hovězí maso zadní |
1 špetka | Kardamom |
200 g | Kostkový led |
2 g | Pepř bílý |
24 g | Rychlosůl |
900 g | Vepřová kýta |
1 špetka | Zázvor mletý |
Na lák | |
---|---|
240 g | Rychlosůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 749,7mg |
---|---|
Cholesterol | 132,2mg |
Draslík | 609,8mg |
Vláknina | 332,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kardamom, Pepř bílý, Vepřová kýta, Zázvor mletý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Kostkový led mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rychlosůl, Rychlosůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Taliány postup přípravy receptu:
1 | Očištěné hovězí maso a 700 g vepřového masa nakrájíme na 1,5 cm velké kostky, posypeme 20 g rychlosoli, vmícháme 100 g drceného ledu a pod fólií necháme 24 hodin odležet v chladničce. |
2 | Druhý den umeleme zbylé vepřové maso, přidáme 4 g rychlosoli, 100 g drceného ledu, česnek, pepř, zázvor a kardamom. V robotu rozmícháme. Tuto směs vmícháme do odleželého masa a rozsekáme v robotu. Vzniklou hmotu plníme do střev a převážeme provázkem tak, abychom vytvořili buřty 10 cm dlouhé. Taliány přelijeme lákem, zatížíme a necháme v chladničce 24 hodin. |
3 | Lák připravíme smícháním vody s rychlosolí. |
Poznámka
Hotové taliány vkládáme do vody horké 80°C a při této teplotě je „vaříme“ zhruba 120 minut.