Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 52874

Ingredience

1 stroužek Česnek
100 g Hovězí maso zadní
1 špetka Kardamom
200 g Kostkový led
2 g Pepř bílý
24 g Rychlosůl
900 g Vepřová kýta
1 špetka Zázvor mletý
Na lák
240 g Rychlosůl
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 418 kcal
Kilojoule 1 747kJ
0% Sacharidy 1 g
37% Tuky 28 g
7% Sodík 134 mg
69% Bílkoviny 39 g

Taliány postup přípravy receptu:

1

Očištěné hovězí maso a 700 g vepřového masa nakrájíme na 1,5 cm velké kostky, posypeme 20 g rychlosoli, vmícháme 100 g drceného ledu a pod fólií necháme 24 hodin odležet v chladničce.

2

Druhý den umeleme zbylé vepřové maso, přidáme 4 g rychlosoli, 100 g drceného ledu, česnek, pepř, zázvor a kardamom. V robotu rozmícháme. Tuto směs vmícháme do odleželého masa a rozsekáme v robotu. Vzniklou hmotu plníme do střev a převážeme provázkem tak, abychom vytvořili buřty 10 cm dlouhé. Taliány přelijeme lákem, zatížíme a necháme v chladničce 24 hodin.

3

Lák připravíme smícháním vody s rychlosolí.

Poznámka

Hotové taliány vkládáme do vody horké 80°C a při této teplotě je „vaříme“ zhruba 120 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept