Salát z buřtů s majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z buřtů s majonézou
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 52883 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
120 g | Cibule |
120 g | Majonéza |
120 g | Okurky nakládané |
500 g | Špekáčky |
Na marinádu | |
---|---|
20 g | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Kečup |
3 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
60 g | Olej rostlinný |
3 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 94,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Majonéza, Okurky nakládané, Cukr krupice, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Špekáčky, Kečup, Ocet kvasný lihový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z buřtů s majonézou postup přípravy receptu:
1 | Oloupané buřty nakrájíme na 1,5 cm velké kostky, cibuli nakrájíme nahrubo, okurky nakrájíme na menší kostky. |
2 | Na marinádu v kastrole promícháme olej, ocet, kečup, worcester a cukr, za stálého míchání vaříme zhruba 2 minuty. |
3 | V míse promícháme buřty s cibulí a okurkami, přelijeme zchladlou marinádou a pod fólií necháme přes noc marinovat. |
4 | Před podáváním do salátu vmícháme majonézu. |