Dušená husí játra sterilovaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená husí játra sterilovaná
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52886 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Hřebíček |
2 polévková lžíce | Husí sádlo |
500 g | Játra husí |
1 dl | Mléko plnotučné |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 656,3mg |
Draslík | 290,3mg |
Vláknina | 171,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 193,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebíček, Husí sádlo, Játra husí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená husí játra sterilovaná postup přípravy receptu:
1 | Játra očistíme, odstraníme žluč a omyjeme v mléce rozředěném vodou. Zapíchneme do nich hřebíčky a vložíme do kastrolu. Přidáme sádlo, podlijeme vodou a zakryté poklicí podusíme. |
2 | Jakmile se sádlo vypeče, osolíme, rozdělíme do čistých sklenic, zalijeme sádlem a ihned zavíčkujeme. |
3 | Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 60 minut při mírném varu. |
4 | Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě. |
Poznámka
Skladujeme při teplotě cca 10 °C. Na kratší dobu můžeme uchovat i bez sterilizace a to tak, že játra vložíme do porcelánové nádoby, zalijeme sádlem a uložíme na chladném místě. Ideálně použijeme husí sádlo.