Karbanátky z brambor a uzeného masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky z brambor a uzeného masa
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52887 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
150 g | Cibule |
60 g | Sádlo vepřové škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
300 g | Vepřová uzená plec |
1,8 l | Voda pitná |
Na obalení | |
---|---|
100 g | Mouka pšeničná hladká |
150 g | Sádlo vepřové škvařené |
150 g | Strouhanka |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 429,4mg |
Draslík | 998,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 456,3mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřová uzená plec, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené, Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky z brambor a uzeného masa postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce doměkka, scedíme a necháme vychladnout. Maso a cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. |
2 | Maso s cibulí osmažíme na sádle dozlatova a necháme vychladnout. |
3 | Vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme a v míse promícháme s vejci, žloutky, solí, česnekem a s osmaženou směsí masa s cibulí. Směs dobře promícháme a mokrýma rukama tvarujeme karbanátky, které obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. |
4 | Smažíme ve vyšší vrstvě tuku z obou stran dozlatova. Před podáváním necháme z karbanátků na ubrousku vsáknout tuk. |