Jednoduchý recept

Karbanátky z brambor a uzeného masa

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 52887
Kategorie: Brambory

Ingredience

1 kg Brambory
2 stroužek Česnek
150 g Cibule
60 g Sádlo vepřové škvařené
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
300 g Vepřová uzená plec
1,8 l Voda pitná
Na obalení
100 g Mouka pšeničná hladká
150 g Sádlo vepřové škvařené
150 g Strouhanka
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 285kJ
17% Sacharidy 59 g
31% Tuky 23 g
51% Sodík 1 g
51% Bílkoviny 29 g

Karbanátky z brambor a uzeného masa postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce doměkka, scedíme a necháme vychladnout. Maso a cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

2

Maso s cibulí osmažíme na sádle dozlatova a necháme vychladnout.

3

Vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme a v míse promícháme s vejci, žloutky, solí, česnekem a s osmaženou směsí masa s cibulí. Směs dobře promícháme a mokrýma rukama tvarujeme karbanátky, které obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.

4

Smažíme ve vyšší vrstvě tuku z obou stran dozlatova. Před podáváním necháme z karbanátků na ubrousku vsáknout tuk.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept