Jednoduchý recept

Pečené kuře konzervované

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 52888

Ingredience

1 ks Kuře
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 710 kcal
Kilojoule 2 971kJ
0% Sacharidy 0 g
71% Tuky 53 g
30% Sodík 596 mg
97% Bílkoviny 55 g

Pečené kuře konzervované postup přípravy receptu:

1

Větší kuře důkladně očistíme, omyjeme, prosolíme po všech stranách i zevnitř, prsa prošpikujeme slaninou a vložíme do pekáče. Podlijeme rozehřátým máslem a v troubě upečeme dočervena. Mezitím občas podlijeme vodou.

2

Ne zcela dopečené kuře naporcujeme, vykostíme a maso i s menšími kostmi rozdělíme do čistých sklenic. Zalijeme přecezenou šťávou z pekáče a ihned zavíčkujeme.

3

Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu.

4

Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Poznámka

Skladujeme při teplotě cca 10 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept