Vejce plněná krémovým sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce plněná krémovým sýrem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52889 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1,5 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
20 g | Majonéza |
1,5 polévková lžíce | Pažitka |
2 špetka | Pepř bílý |
100 g | Salát hlávkový |
1,5 kávová lžička | Sardelová pasta |
2 špetka | Sůl |
60 g | Sýr krémový |
6 ks | Vejce slepičí |
1,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 512,7mg |
Draslík | 203,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Majonéza, Pažitka, Pepř bílý, Sůl, Sýr krémový, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Salát hlávkový, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce plněná krémovým sýrem postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, slijeme, necháme zchladnout, oloupeme a přepůlíme podélným řezem. Pažitku nakrájíme najemno. Středové listy salátu rozebereme, opláchneme a osušíme. |
2 | V misce utřeme žloutky z uvařených vajec se sardelovou pastou, hořčicí a krémovým sýrem. Ke směsi přimícháme majonézu a pažitku. Směs osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Po řádném promíchání plníme sýrovou směsí uvařené bílky a urovnáme je na lístky salátu. Před podáváním zdobíme podle vlastní fantazie. |