Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 52890

Ingredience

100 g Játra kuřecí
750 g Kuřecí prsa
400 ml Mléko polotučné
20 g Mouka pšeničná hladká
200 g Mouka pšeničná hrubá
100 g Máslo čerstvé
120 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
100 ml Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,121 kcal
Kilojoule 4 692kJ
14% Sacharidy 50 g
96% Tuky 72 g
45% Sodík 894 mg
105% Bílkoviny 59 g

Kuře Granada postup přípravy receptu:

1

Do horkého mléka se lžičkou soli přidáme 40 g másla a tenkým praménkem přisypeme hrubou mouku. Za stálého míchání vaříme, až se těsto nelepí na vařečku a na dno nádoby. Odstavíme z ohně a necháme trochu vychladnout.

2

Potom postupně vmícháme vejce. Pomocí lžíce vykrajujeme noky a zavaříme je do vařící vody s lžičkou soli. Vaříme asi 5 minut.

3

Uvařené noky necháme okapat a udržujeme je v teple.

4

Čtyři kuřecí prsní řízky naklepeme a osolíme. Kuřecí játra rozkrájíme na kousky a opepříme.

5

Připravené kuřecí plátky v rozehřátém oleji na pánvi asi za 10-12 minut dozlatova opečeme, vyjmeme z pánve a uložíme v teple. Na pánvi potom rozehřejeme máslo, játra na něm osmažíme a hotová přidáme k opečenému kuřeti.

6

Do pánve přidáme hladkou mouku a za stálého míchání ji necháme zasmahnout. Zásmažku zalijeme portským vínem, přidáme šlehačku a vše svaříme na hustou omáčku.

7

Na ohřáté talíře rozdělíme máslové noky, přidáme opečené kuřecí plátky, na ně navrstvíme opečené kousky jater a přelijeme smetanovo-vinnou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept