Kuře Granada - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře Granada
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52890 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Játra kuřecí |
750 g | Kuřecí prsa |
100 g | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko polotučné |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
120 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
3 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno portské |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 457,8mg |
Draslík | 835,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 56,3mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra kuřecí, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře Granada postup přípravy receptu:
1 | Do horkého mléka se lžičkou soli přidáme 40 g másla a tenkým praménkem přisypeme hrubou mouku. Za stálého míchání vaříme, až se těsto nelepí na vařečku a na dno nádoby. Odstavíme z ohně a necháme trochu vychladnout. |
2 | Potom postupně vmícháme vejce. Pomocí lžíce vykrajujeme noky a zavaříme je do vařící vody s lžičkou soli. Vaříme asi 5 minut. |
3 | Uvařené noky necháme okapat a udržujeme je v teple. |
4 | Čtyři kuřecí prsní řízky naklepeme a osolíme. Kuřecí játra rozkrájíme na kousky a opepříme. |
5 | Připravené kuřecí plátky v rozehřátém oleji na pánvi asi za 10-12 minut dozlatova opečeme, vyjmeme z pánve a uložíme v teple. Na pánvi potom rozehřejeme máslo, játra na něm osmažíme a hotová přidáme k opečenému kuřeti. |
6 | Do pánve přidáme hladkou mouku a za stálého míchání ji necháme zasmahnout. Zásmažku zalijeme portským vínem, přidáme šlehačku a vše svaříme na hustou omáčku. |
7 | Na ohřáté talíře rozdělíme máslové noky, přidáme opečené kuřecí plátky, na ně navrstvíme opečené kousky jater a přelijeme smetanovo-vinnou omáčkou. |