Pečená kuřecí roláda plněná vepřovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 155 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená kuřecí roláda plněná vepřovým masem
Celkový čas: | 155 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52892 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
150 g | Játra kuřecí |
2 kávová lžička | Kmín drcený |
900 g | Kuře |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo škvařené |
2 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřová krkovička |
150 ml | Voda pitná |
100 g | Žaludky drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 290,0mg |
Draslík | 328,2mg |
Vláknina | 858,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra kuřecí, Kmín drcený, Kuře, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Vepřová krkovička, Žaludky drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená kuřecí roláda plněná vepřovým masem postup přípravy receptu:
1 | Střední vykuchané omyté kuře osušíme, rozpůlíme a zbavíme křídel. Ostrým nožem maso nařízneme a pak je seškrabováním oddělujeme od kosti. Obnaženou kost vždy opatrně vykroutíme nebo odřízneme. Takto odstraníme nejen větší kosti, jako je stehenní, prsní, klíční a hřbetní, ale maso odřežeme i ze žeber a z biskupa. Vykostěné kuře rozložíme na vál, silnější části naklepeme. Kosti a křídla použijeme na vývar |
2 | Kuřecí játra nakrájíme na kousky, kuřecí žaludky přepůlíme, oloupanou cibuli rozčtvrtíme a do misky rozklepneme vejce. Z vepřové krkovice nakrájíme libové části na kostičky, zbytek masa společně s játry, žaludky a cibulí umeleme. Umletou směs promícháme s kostičkami masa a vejci, přidáme hladkou mouku, sůl, pepř a drcený kmín, vše spolu dobře prohněteme a vytvarujeme do šišky. |
3 | Šišku mleté směsi položíme na rozprostřené kuře, kuřecí maso přes šišku přehrneme, sešijeme režnou nití a vytvarujeme váleček, který ovážeme potravinářským provázkem. |
4 | Osolený váleček dáme do pekáče na rozpuštěné sádlo a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Při této teplotě pečeme 2 hodiny bez podlévání, maso několikrát obrátíme a přelijeme výpekem. Hotové kuře dáme do jiné nádoby, výpek necháme vysmahnout, zalijeme 150 ml vody, ve které jsme rozmíchali půl lžičky Solamylu a šťávu povaříme. |
5 | Kuře zbavíme provázku a nití, nakrájíme na porce a servírujeme přelité šťávou. |
6 | Chceme-li kuře podávat studené, necháme je vystydnout při pokojové teplotě a potom 12 hodin v chladničce. Odstraníme provázek s nitěmi a roládu nakrájíme na plátky. |
Poznámka
Teplé kuře podáváme se šťouchanými bramborami a okurkovým salátem, studené s pečivem a kyselými okurkami.