Recept

Pečená kuřecí roláda plněná vepřovým masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 52892
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
150 g Játra kuřecí
2 kávová lžička Kmín drcený
900 g Kuře
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
600 g Vepřová krkovička
150 ml Voda pitná
100 g Žaludky drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 606 kcal
Kilojoule 2 538kJ
1% Sacharidy 3 g
65% Tuky 48 g
16% Sodík 314 mg
69% Bílkoviny 39 g

Pečená kuřecí roláda plněná vepřovým masem postup přípravy receptu:

1

Střední vykuchané omyté kuře osušíme, rozpůlíme a zbavíme křídel. Ostrým nožem maso nařízneme a pak je seškrabováním oddělujeme od kosti. Obnaženou kost vždy opatrně vykroutíme nebo odřízneme. Takto odstraníme nejen větší kosti, jako je stehenní, prsní, klíční a hřbetní, ale maso odřežeme i ze žeber a z biskupa. Vykostěné kuře rozložíme na vál, silnější části naklepeme. Kosti a křídla použijeme na vývar

2

Kuřecí játra nakrájíme na kousky, kuřecí žaludky přepůlíme, oloupanou cibuli rozčtvrtíme a do misky rozklepneme vejce. Z vepřové krkovice nakrájíme libové části na kostičky, zbytek masa společně s játry, žaludky a cibulí umeleme. Umletou směs promícháme s kostičkami masa a vejci, přidáme hladkou mouku, sůl, pepř a drcený kmín, vše spolu dobře prohněteme a vytvarujeme do šišky.

3

Šišku mleté směsi položíme na rozprostřené kuře, kuřecí maso přes šišku přehrneme, sešijeme režnou nití a vytvarujeme váleček, který ovážeme potravinářským provázkem.

4

Osolený váleček dáme do pekáče na rozpuštěné sádlo a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Při této teplotě pečeme 2 hodiny bez podlévání, maso několikrát obrátíme a přelijeme výpekem. Hotové kuře dáme do jiné nádoby, výpek necháme vysmahnout, zalijeme 150 ml vody, ve které jsme rozmíchali půl lžičky Solamylu a šťávu povaříme.

5

Kuře zbavíme provázku a nití, nakrájíme na porce a servírujeme přelité šťávou.

6

Chceme-li kuře podávat studené, necháme je vystydnout při pokojové teplotě a potom 12 hodin v chladničce. Odstraníme provázek s nitěmi a roládu nakrájíme na plátky.

Poznámka

Teplé kuře podáváme se šťouchanými bramborami a okurkovým salátem, studené s pečivem a kyselými okurkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept