Jednoduchý recept

Pstruh vařený namodro

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 52894
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
0,5 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
0,5 ks Citrony
40 g Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
100 ml Ocet kvasný lihový
10 ks Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
1 ks Pórek
1 kg Pstruh
2 polévková lžíce Sůl
50 g Tymián čerstvý
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 566 kcal
Kilojoule 2 369kJ
7% Sacharidy 26 g
149% Tuky 112 g
60% Sodík 1 g
100% Bílkoviny 56 g

Pstruh vařený namodro postup přípravy receptu:

1

Mrkev, petržel, celer a pórek opláchneme. Mrkev, celer a petržel oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Z pórku odřízneme kořenovou část a zvadlé listy a potom jej nakrájíme na kolečka.

2

Do kastrolu vlijeme vodu a vsypeme do ní nakrájenou zeleninu. Přilijeme ocet a vložíme bobkový list, tymián a pepř. Přivedeme k varu, ztlumíme oheň a vaříme 30 minut.

3

Pstruhy opláchneme pod vodou. Jehlou s navlečenou nití propíchneme ocasní ploutev a skřele ryby a niť stáhneme. Rybu tak stočíme dokola. Na pařák naskládáme svázané ryby a vložíme je do hrnce s vařenou zeleninou. Teplotu stáhneme tak, aby byla pod bodem varu a ryby 15 minut vaříme.

4

Měkké pstruhy vyjmeme a servírujeme. Ke každé rybě přidáme osminku citronu a plátek másla.

Poznámka

Stejně jako pstruha můžeme upravovat i síha, kapra nebo štiku. Vaření s octem způsobuje zmodrání sliznaté vrstvy na kůži ryby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept